top of page
  • Writer's pictureBeatrice Garvey

Ta fantastiska produktbilder med naturligt ljus

Ta Fantastiska Produktbilder i Naturligt Ljus: En Guide av mig Beatrice Garvey


Mitt favorit ljus för att skapa stämningsfulla bilder är definitivt det naturliga ljuset. Att skapa en känsla kring produkter är avgörande för att locka potentiella kunder. Här är några tips för att ta fantastiska produktbilder med hjälp av solens strålar.


Produktbilder i naturligtljus

1. Placeringen - Hitta rätt fönster

Hitta det perfekta stället för att fotografera dina produkter. En plats med mycket naturligt ljus men utan direkta solljusstrålar är optimalt. Det kan vara nära ett fönster (mitt favorit fönster är i vårt sovrum, det blir nästan alltid fantastiska bilder på förmiddagen.) Jag placerar mig alltid bredvid fönster så att ljuset slår in från sidan.


2. Använd Reflektorer för Att Mjuka Upp Skuggor

Även om naturligt ljus är fantastiskt kan det ibland skapa hårda skuggor. För att mjuka upp dessa skuggor kan du använda reflektorer av vitt kartong eller reflektorskärmar för att sprida ljuset jämnt över produkten. Jag gillar att använda skuggor i mina bilder, det kan ge intresse in i bilden.produktbild i naturligt ljus


3. Välj Rätt Tidpunkt på Dagen

Tidpunkten på dagen kan påverka ljusets kvalitet. Under morgonen eller sena eftermiddagen är ljuset oftast mjukare och mer diffust medan mitt på dagen får du de hårda strålarna. Detta beror också på vilket vädersträck ditt fönster står emot om du får förmiddagssolen eller eftermiddagssolen.


4. Använd ett stativ

Det fina med produktbilder är att de står still, vilket gör det möjligt att fotografera med längre slutartid om det skulle vara så att det naturliga ljuset inte riktigt bjussar på tillräckligt mycket ljus. Då brukar jag sätta kameran på stativet för att undvika några skakningar.


5. Var Kreativ med ljuset

Lek runt med olika vinklar och kompositioner för att göra dina produktbilder mer intressanta. Prova att reflektera ljuset igenom ett vattenglas för att ge häftiga skuggor eller mjuka upp solstrålarna med ett tyg som filtrerar de håra ljuset.Fotografera i Naturligtljus


Sammanfattning

Att ta fantastiska produktbilder i naturligt ljus kräver lite planering och förberedelse, men resultaten är väl värda ansträngningen. Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa stämningsfulla och intressanta produktbilder.


Vill du ha mer tips se tillatt följa mitt nyhetsbrev där får du mina senaste tankar kring hur du skapar bilder för ditt företag.


8 views0 comments

留言


bottom of page